Temiz ve yaşanabilir Soma için Elele 212

Soma Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü organizatörlüğünde ve diğer birimlerin işbirliği ile "Daha temiz ve yaşanabilir bir Soma için elele, temizlik evlerimizin önünden başlar" adı altında kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında haftanın 4 günü, Asma Ltd. Şti.nin temizlik hizmetleri aksamadan muhtarların yardımı ile mahalleler temizlenecek. Mahallede bulunan otlar, kumlar, çakıllar ve parke taşları temizlenerek mahalleler daha temiz bir görünüme kavuşacak. İlk olarak Cuma mahallesinde başlayan uygulama nedeni ile düzenlenen programda konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir "Çevre Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimizin ortak çalışmaları neticesinde Somamızı temiz tutalım kampanyası düzenlendi. Kampanyaya emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.  Bu konu hakkında çok çaba sarf ettik ama ancak hayata geçirme fırsatı bulduk. Gerek çevre temizliği konusunda ve diğer konularda Somalılar ile elbirliği içinde elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Bu kampanyayı somalı ile el birliği içinde yürüteceğiz. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, Temizlik ekiplerine yardımcı olmalarını istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim" dedi. Cuma Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kütük ise bu uygulamanın ilk olarak kendi mahallesinde başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek her konuda temizlik ekiplerine yardımcı olacağını söyledi. Konu hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı "Soma Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü organizatörlüğünde ve diğer birimlerin işbirliği ile sağlıklı yaşanabilir kent olma amacı ve hedefi ile kentlilik bilincini ve kentimize duyduğumuz sevgiyi besleyen bireyler olarak, kendi kentimizde kendi kendimizle düşünüp durmak yerine, elimizi hep birlikte taşın altına sokup kentli olma sorumluluğunu paylaşma isteğiyle önce kendimizden başlayalım. "Daha temiz ve yaşanabilir bir Soma için elele, Temizlik evlerimizin önünden başlar" adı altında bir temizlik kampanyasına, sosyal sorumluluk bilinci içeren belediyecilik hizmeti kapsamında, ilçemizde bulunan 14 mahallede start veriliyor. Planlama çalışması programı dahilinde, günlük çöp toplama hizmetleri aksatılmadan, haftanın 4 günü 10.00 ile 15.00 saatleri arasında belli periyotlarda sıra ile mahallelerimizin genel temizliği yapılacaktır. Bu çalışmalarda cadde ve sokaklar süpürülecek, sulanacak, kuruyan otlar temizlenecek, sokaklarda bulunan moloz, inşaat atıkları ve katı atıklar (Lastik, plastik, naylon, cam, metal, teneke vb. maddeler) temizlik timleri tarafından mahalle muhtarlarımız nezaretinde mahalleli hemşerilerimiz destekleriyle toplanarak, çöp kamyonlarımıza yüklenerek taşınacaktır. Yol yıkama ve süpürme araçlarımız ve iş makinalarımızla bu çalışmalar desteklenecektir.
 "Temiz bir çevre, temiz ve sağlıklı bir toplumun yetişmesi ile oluşur. Bireylerin yaşadığı en küçük yerleşim birimi olan mahallelerin, temiz tutulması sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmezdir. Çevre bilinci, insanlara daha küçük yaşlarda öğretilmesi ve aşılanması gereken bir sorumluluktur.  Çevre temizliği konusunda, küçük büyük her birey görevlidir. Amacımız bu temizlik seferberliği kapsamında, çevre ve temizlik kültürünün kazandırılması ve temiz bir kentin oluşturulmasıdır. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için halkımızın çok duyarlı olması gerekir. Çevre sorunlarının çözümünde en büyük yaptırım kamuoyu baskısı ve halkımızın çevre duyarlılığını sahiplenmesidir. Çevrenin temiz tutulması ve korunmasında sadece görevli kurumların çabası yeterli olmamaktadır. Çevreyi koruma ve temizliği adına herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yaşanacak başka bir dünya bulamayacağımıza göre yaşadığımız mekanlarda çevre kirliliklerini bertaraf etmek için çalışmak tüm bireylerin görevi olmalıdır. Gönüllü çevreci bilinci ile Temiz bir çevre için sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olarak, kentimizi korumalıyız. Hepimiz bu şehirde yaşıyorsak, bu şehir hepimizin katkılarıyla yaşamaya değer bir kent olabilir, elbette ortaklık duygusu temelinde hareket ederek en başta siz hemşerilerimizin katkılarıyla başarılı olacağına inanıyoruz.
  Bizler yaşadığımız dünyayı böyle kirletmeye devam edersek, dünya (doğa) biz kirletenlerden intikamını küresel kabuslar yaşatarak alacaktır. Unutmayalım ki en kolay temizlik, kirletmemektir, çevre görünen çehremizdir. Çevre kirlendiğinde, bizleri neyin beklediğini biliyor muyuz? ekolojik sistemin bozulması, salgın hastalıklar, kuraklık, kıtlık, don olayları, sel felaketleri, küresel ısınma, bazı canlı sayılarında aşırı artış veya azalma gibi olumsuz sonuçların oluşabileceği kaçınılmaz olacaktır. Çevrenin korunması, temizliği ve geliştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda yaşamasıdır.
  Temiz bir çevre sağlıklı bir yaşam demektir. Bu konuda çevre ve sağlığınız için göstereceğiniz duyarlılık ve özen, temizlik hizmetlerinin güvenli ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesine katkı sağlayacaktır. Hedefimiz Somamızı, Temiz çevre, temiz gönül, mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmektir." dedi. Programın ardından temizlik ekipleri çalışmalarına başladı. Muhtar Hüseyin Kütük temizlenmesi gereken yerleri gösterirken Mahalle sakinlerine Belediye Başkanı Hasan Ergene imzalı bildiri dağıtıldı.